fbpx

The Trinity

LICHAAM, DE MIND EN HET GEVOEL

Dit is de methode waaruit wij in dit programma werken.
De Drie-eenheid is onafscheidelijk en onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voor mijn burn-out coaching programma heb ik een unieke methodiek ontwikkeld waarin lichaam, geest en ziel centraal staan. Deze drie-eenheid noem ik – THE TRINITY. Deze drie-eenheid is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat inhoudt dat als één van hen uit balans is jij je niet op je allerbest zal voelen

Het Lichaam

Het lichaam is jouw tempel. Deze tempel dien je lief te hebben en te koesteren. en koesteren. Wanneer je in een burn-out bent beland, kraakt jouw tempel in zijn voegen? Ik geloof dat je lichaam communiceert met je geest en ziel en dat het de staat van je geest en ziel reflecteert.

De Mind

De mind is van grote invloed op jouw welzijn. Hoe je je voelt over een gebeurtenis in je leven heeft te maken met de betekenis die je geeft aan die bepaalde gebeurtenis. Het is de focus van waar je gedachten naar toe gaan die bepaald hoe je de gebeurtenis ervaart. Daarom is het van groot belang dat je je realiseert dat de manier waarop je denkt invloed heeft op je je voelt. Wanneer je leert je bewust te worden van je gedachten en je focus, ben je in staat om de controle over je leven terug te nemen.

Het Gevoel

Het meest kostbare en puurste wat je bezit is je ziel. In je ziel liggen je diepste verlangen en gevoelens. Waneer je klaar bent om te luisteren naar dit verlangen en deze gevoelens, ontstaat er magie. Er zullen onbeschrijfelijke dingen gebeuren.

THE PHOENIX PROGRAM

Ik geloof dat een burn-out ontstaat door een disharmonie in het lichaam, de mind en het gevoel. Om deze 3 eenheid weer op één lijn te krijgen werk ik in drie fases.

De Herstelfase.

Je gaat terug naar basis waar ontspanning en rust centraal staan.  Tijdens deze fase zullen we ingaan op:

  • Hoe je je burn-out kunt accepteren
  • Je krijgt opdrachten mee om te leren ontspannen

Ik leer je om te gaan met je gevoelens

De Wederopbouwfase

We kijken samen naar welke destructieve en irrationele overtuigingen en gevoelens je hebt die je belemmeren en zetten deze om in gezonde en behulpzame patronen, gedachten en gevoelens. We zorgen ervoor dat je een mindset ontwikkelt die je zal helpen in de toekomst.

De Toekomstige fase

In deze fase kijken we samen naar wat het hart echt nodig heeft om weer vol energie en positiviteit in het leven te staan. Daarnaast werken we aan wat je wil voor de toekomst.

De Mindset

 

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik geloof dat al het geestelijk lijden begint door de wijze waarop we denken – De mindset. Ik zal je vertellen waarom ik dit geloof.

Alle ervaringen in je leven vormen je. Ervaringen leren je een interpretatie te geven aan hoe je de wereld bekijkt. Dit proces is bij iedereen hetzelfde. De uitwerking ervan is echter bij iedereen anders.  Door keer op keer dezelfde ervaringen te beleven ontstaan vertuigingen – Denkpatronen, ook wel mindset.

Op jonge leeftijd zullen de meeste overtuigingen gaan over wat je wel of niet goed kan zoals: ‘Ik ben goed in schrijven’ of ‘Ik ben goed in rekenen’ of ‘Ik kan niet tekenen daar ben ik slecht in’ of ‘Het lukt me maar niet om touwtje te springen’. Al deze overtuigingen zijn gevormd naar aanleiding van herhaalde faal, – of succeservaringen. De wijze waarop je omgaat met deze faal, – en succeservaringen ligt geheel aan je omgeving en aan welke interpretatie jij geeft aan deze ervaringen. Zo zijn je ouders of verzorgers van grote invloed op de manier waarop je omgaat met faal, – en succeservaringen. Maar ook je leraren of andere familie hebben invloed op je hoe jij omgaat met deze ervaringen.

Wanneer je geen of niet voldoende tools meekrijgt of elke keer wordt gestraft wanneer je iets ‘verkeerds’ doet kunnen op latere leeftijd destructieve overtuigingen – denkpatronen –  ontstaan als: ‘Ik ben niet goed genoeg’ of ‘Ik heb liefde van anderen nodig om mezelf waardevol te voelen’ of  ‘Ik moet mij druk maken om wat anderen van mij vinden anders kan ik niet functioneren’ of ‘Alles wat ik doe moet perfect zijn’ en zo zijn er nog heel veel andere overtuigingen.

Al deze overtuigingen zorgen voor een mindset die meer stress, gebrek aan liefde, somberheid, angst en frustratie veroorzaken. Allemaal kenmerkende klachten die ten grondslag liggen aan het ontstaan van een burn-out.

Deze overtuigingen zijn namelijk onbereikbaar en niet realistisch waardoor je jezelf uitput op zowel fysiek, emotioneel als mentaal niveau.

Het is daarom dat ik vanuit mijn diepste zijn geloof dat als we je denkpatronen – de mindset –> overtuigingen – veranderen, je de mogelijkheid krijgt permanent van je burn-out af te komen.

Dus wil je van je burn-out afkomen? Dan werk je vooral aan je mindset. Je werkt aan de destructieve overtuigingen die je hebt over jezelf en anderen die ervoor zorgen dat je stress, angst en andere negatieve gevoelens ervaart.

Wanneer we je mindset aanpakken zal je merken dat ook je lichaam en je gevoel zullen volgen Het is namelijk de mindset die zorgt voor de positieve of negatieve gevoelens die je ervaart. 

 

Schrijf je in voor het Gratis Webinar'Hoe herken ik een burn-out?'

Schrijf je nu in en profiteer van leuke voordelen. Aan het eind van het webinar krijgt iedereen een fijn cadeautje van mij.

Er zijn nog 10 plekken beschikbaar.