fbpx

Werkgevers/ hr- managers.

Burn-out bij uw werknemers geconstateerd?

Heeft u te maken met frequent of langdurig verzuim van teamleden, of hebben teamleden moeite om te gaan met veranderende omstandigheden of privé-problematiek, waardoor zij mogelijk in een burn-out terecht zijn gekomen?

Het uitvallen of verliezen van een goede werknemer is een nachtmerrie voor elke werkgever. U moet op zoek naar een vervanger, de continuïteit van de werkzaamheden komt in gevaar, andere teamleden worden extra belast en het is maar de vraag of u terugkrijgt wat u kwijt bent geraakt. Bovendien krijgt u te maken met hoge verzuimkosten.

Corona-burnout

Zeker in deze Coronacrisis, daar uit onderzoek is gebleken dat werknemers zich druk maken om hun baan, het inkomen en hoe hun toekomst er uit zal zien, rijst bij mij de vraag: “Wat heeft dit voor uitwerking op de psyche van de werknemer”

Uit de recente cijfers van dit onderzoek naar de gevolgen van de ‘intelligente lockdown’ op de werknemers: blijkt dat de maatregelen naar aanleiding van COVID19 voor gemiddeld 40% meer stress hebben gezorgd bij thuiswerkenden!

Deze stress zorgt uiteraard ook voor een verhoogde kans op verzuim., omdat de thuiswerkenden de grenzen voelen en zien vervagen tussen werk en privé. Vaak zijn de kinderen en partner thuis, waardoor al snel zaken door elkaar gaan lopen.

Ook de jong-werkenden zijn kwetsbaar. Bijna 70%, van hen, zo geeft het onderzoek aan, ervaart stress en ontevredenheid nu zij thuis moeten werken. Vaak wonen zij alleen, missen structuur die het hebben van een gezin met zich meebrengt, waardoor zij zich vaak eenzaam voelen.

Burn-out klachten

Eenzaamheid is een belangrijke risicofactor voor stress en psychische klachten. Een derde ervaart ook concentratieproblemen. Dit is twee keer zoveel dan onder normale omstandigheden. Dit is zorgwekkend, omdat concentratieproblemen en stress een van de meest voorkomende kenmerken zijn van een burn-out. Net als: depressieve gevoelens, uitgeput zijn, paniekaanvallen, duizeligheid, lusteloosheid en insomnia.

Burn-out coaching voor uw werknemers

Juist nu is het van belang om uw werknemers extra aandacht te geven en te steunen, zodat zij de kans krijgen hun stress en emoties op een gezonde wijze te uiten.
uiteraard ook voor een verhoogde kans op verzuim. Uit ervaring weet ik hoe het is om in een burn-out te zitten en dit gun ik niemand.
Het programma is bedoeld voor iedereen, die als gevolg van een burn-out, thuis is komen te zitten.

Schrijf je in voor het Gratis Webinar'Hoe herken ik een burn-out?'

Schrijf je nu in en profiteer van leuke voordelen. Aan het eind van het webinar krijgt iedereen een fijn cadeautje van mij.

Er zijn nog 10 plekken beschikbaar.