fbpx

Ziekenhuizen

Burn-out bij uw zorgpersoneel geconstateerd?

Heeft u te maken met frequent of langdurig verzuim van teamleden? Heeft uw zorgpersoneel moeite om te gaan met veranderende omstandigheden naar aanleiding van COVID19, waardoor zij veel stress gerelateerde klachten ervaren of zelfs in een burn-out terecht zijn gekomen?

Het uitvallen of verliezen van zorgpersoneel is een nachtmerrie voor elke werkgever. U moet op zoek naar een vervanger, de continuïteit van de werkzaamheden komt in gevaar, collega’s worden extra belast en het is maar de vraag of u terugkrijgt wat u kwijt bent geraakt. Bovendien krijgt u te maken met hoge verzuimkosten.

Corona-burnout

Zeker in deze Coronacrisis, daar uit onderzoek van het FNV naar de invloed van de corona op het ziekenhuispersoneel, is gebleken dat de werkdruk bij de medewerkers in het ziekenhuis nog hoger is geworden. In het onderzoek geeft de grote meederheid aan zwaar te zijn belast en zich daardoor uitgeput te voelen.

Uit cijfers van het onderzoek blijkt verder dat de zorgmedewerkers minder of volledig stoppen met werk, oomdat zij zich zorgen maken over de toegenomen hoogte van de werkdruk is geworden. Dit, omdat men zich bewust is van het grote personeelstekort bij veel ziekenhuizen. Daarbij wordt het werk in ziekenhuizen veelal als traumatisch ervaren door het hoge percentage aan sterfgevallen en de onveilige werksituaties naar aanleiding van COVID19. Zij voelen zich onvoldoende beschermd door het ontstane tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes. Dit heeft een diepe impact op het zorgmedewerkers. Deze stress zorgt uiteraard ook voor een verhoogde kans op verzuim.

Burn-out in bij ziekenhuispersoneel.

Maar ook zonder corona is de werkdruk al torenhoog. Er is vaak geen ruimte om ingewerkt te worden door het grote personeelstekort. Ze worden direct in het diepe gegooid en werken vaak ddubbel zoveel uren als die contractueel zijn overeengekomen. Ze komen om in het werk en het team waarin ze werken heeft net zoveel werk. Ziekmelden kan dus niet, omdat dan de belasting voor hun collega’s nog hoger wordt. De stress lijkt hierdoor alleen maar verder op te lopen.

Burn-out klachten

Door continu blootgesteld te worden aan stress kan uw zorgpersoneel zich niet goed meer concentreren. Wanneer ze thuiskomen is er geen fut meer om iets te ondernemen, De kans dat uw zorgpersoneel last krijgt van paniekaanvallen wordt hierdoor alleen maar groter. Vaak zitten ze thuis met hoofdpijn en lopen de emoties hoog op.

Juist nu is het van belang om uw zorgpersoneel extra aandacht te geven en te steunen, zodat zij de kans krijgen hun stress en emoties op een gezonde wijze te uiten.

Burn-out coaching programma.

Door het bovenstaande voel ik mij geroepen u een uniek programma te presenteren om burn-out klachten, waar uw patiënten mee kampen, op te lossen of zelfs kunnen worden voorkomen.
Het programma is bedoeld voor iedereen, die als gevolg van een burn-out, thuis is komen te zitten.

Schrijf je in voor het Gratis Webinar'Hoe herken ik een burn-out?'

Schrijf je nu in en profiteer van leuke voordelen. Aan het eind van het webinar krijgt iedereen een fijn cadeautje van mij.

Er zijn nog 10 plekken beschikbaar.